Kandida kod dece i beba

Kada se kandida javi kod dece, to može da predstavlja veliki problem. Neretko se kao rezultat individualne reakcije deteta na hranu, konzervanse i hemikalije – što može da bude povezano sa gljivičnom infekcijom, javljaju teškoće u učenju, razdražljivost, čak i depresija.

Kandida kod dece se često prenamnožava posle uzimanja antibiotika. Uzimanjem antibiotika, može da se poremeti ravnoteža mikroba normalno prisutnih u organizmu (naročito ravnotežu između bakterija i gljivica) i omoguće prekomerno razmnožavanje kandide. Takođe kandida kod dece buja i u stalno vlažnim kožnim naborima, kao što su prepone.

Kandida infekcija može da bukne i potom nestane, kod većine ljudi. Međutim, kod novorođenčadi ili kod osoba sa oslabljenim imunim sistemom, kvasac može da dovede teških ili hroničnih infekcija.

Naučno je dokazano da kandida može da utiče na ponašanje deteta, pa se ponekad takvim mališanima pripisuje dijagnoza hiperaktivnog poremećaja. U nekim slučajevima, čak i u pozadini autizma stoji infekcija kandidom, jer njeno prekomerno razmnožavanje u crevima dovodi do produkcije toksičnog šećera, čije je dejstvo na nervni sistem veoma nepovoljno – on dovodi do blokiranja centara u mozgu koji su zaduženi za pažnju i govor.

Kako otkloniti uzrok problema?

Lečenje medikamentima u slučaju kandide često nije dovoljno efikasno, jer se ne tretira uzrok koji je doveo do problema. Zato je neophodno da se detetu ojača imunitet pravilnom ishranom i izbace namirnice koje pogoduju razvoju kandide: na prvom mestu šećer i sve namirnice koje ga sadrže, kvasac, industrijske grickalice, sokovi, mleko i mesne prerađevine.Ishrana treba da bude bazirana na svežem povrću, voću – naročito kiselom (limun, grejpfrut), integralnim žitaricama, mesu, ribi, jajima, beskvasnom integralnom hlebu, probiotskom jogurtu.

Med može ponekad. Od napitaka, u obzir dolaze voda, limunada bez šećera, kombuha i nezaslađeni biljni čajevi. Poželjna je i upotreba jabukovog sirćeta, kao i propolisa (ukoliko dete nije alergično), belog luka i začinskog bilja.

Zvuči nemoguće da mališana odviknete od slatkiša… ali, verujte da se upornost isplati, i da će nakon četiri-pet dana apstinencije imati mnogo manju želju za tim „slatkim zlom“. Kada se kandida iskoreni, slatkiše možete da mu dajete umereno, ali nikako svaki dan.

Candidaplant biljne kapi su moćan prirodni imunostimulator na bazi divljeg lekovitog bilja koje brzo podižu imunitet i broj belih krvnih zrnaca. Deluje protiv akutnih i hroničnih gljivičnih  infekcija, bakterijskih infekcija,  upala, jača prirodni imunitet tela na više nivoa.

Candidaplant biljne kapi su izuzetno efikasne u otklanjanju tegoba kandide kod dece, kod kojih je sve češća pojava gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Redovna i kontinuirana upotreba Candidaplant biljnih kapi, pomoći će da se rešite kandide i pomognete organizmu da uspostavi normalan balans saprofitne flore.