Alkalna voda: 7 razloga da počnete da je pijete već danas

alkalna voda

Alkalna voda ima bazni sastav, veći od 7 pH vrednosti, što joj omogućava da bolesti drži podalje od onih koji je svakodnevno konzumiraju. Jednostavno se pravi i njom se kiselost organizma svodi na minimum, a ujedno jača imunitet.

PH, ili potencijalni vodonik, raspona je od nule do četrnaest, gde se vrednost 7 smatra neutralnom sredinom. Kiselina je supstanca čiji je pH manji od 7, dok bazna ili alkalna supstanca ima pH veći od 7.

Voda iz česme je obično mešavina hlora, antibiotika, hormona i drugih metala koji ulaze direktno u naš organizam.

Nečista voda može da izazove oslabljen imuni sistem i niz drugih bolesti koje se javljaju kada je imunitet slab i ranjiv.

Mnogo puta naš organizam postaje suviše kiseo, osećamo nizak nivo energije, umor, probleme sa probavom, povećanje težine i druge nuspojave koje se mogu potpuno izbeći samo pijenjem čiste vode i konzumiranjem svežeg voća i povrća koji imaju uravnotežen odnos kiseline i baze.

Kako se naš oragnizam bazira na vodi, logićčno je i da pH ima veliki uticaj na naše telo i zdravlje.

Zbog toga je veoma važno voditi računa o balansu. Nažalost, današnje vreme sa sobom donosi i lošu hranu, prerađene namirnice, među kojima su najopasniji so, šećer, belo brašno, kofein, alkohol. Ove namirine stvaraju kiselu sredinu u našem telu i nepovoljno utiču na zdravlje i smanjuju otpornost našeg imunog sistema.

Zbog toga bi trebalo da povedete računa o namirnicama koje konzumirate, ali i da pijete alkalnu vodu koja bi može da doprinese opštem boljitku organizma.

ph Vrednost alkalne vode se kreće između 8 i 9 i smatra se da veoma povoljno utiče na zdravlje.

ALKALNA VODA

– 2 l flaširane vode  ( još bolja opcija je da nabavite sopstveni filter za vodu što je dugoročno isplativije)

– 1 limun (po mogućstvu organski)

– 1 kašičica himalajske soli

Jednostavno uzmite čistu staklenu teglu i napunite je vodom. Dodajte limun koji ste prethodno iseckali, ne iscedili. Ukoliko ne koristite organski limun, odstranite koru.

Potom dodajte so, zatvorite teglu i ostavite je da odstoki oko 12 sati na sobnoj temperaturi.

Ujutru na prazan želudac popijte tri čaše alkalne vode, a na ovakvom početku dana, vaše telo će vam i te kako biti zahvalno.

Sledećeg dana popijte jednu ili dve čaše, pola sata pre doručka

Imajte na umu!

Alkalni napitak nije pogodan za ljude sa visokim krvnim pritiskom.

Za najbolje rezultate pijete 6 čaša vode dnevno, jedite dobro izbalansiranu hranu i vežbajte često.

Takođe morate smanjiti količinu brze hrane i konzervirane hrane jer su potencijalni izvor toksina.